Novosti
Породица Славковић: Од тешких дана до новог дома!

Породица Славковић: Од тешких дана до новог дома!

Породица Славковић из села Козји Дол код Трговишта, близу границе са Северном Македонијом, донедавно се суочавала са тешким животним условима. Мајка Стојанка, отац Јова, и њихова три сина Игор, Никола и Данијел, живели су у трошној кући, борећи се са влаћним зидовима, недостатком основних животних потреба и ограниченим средствима.

Након посете хуманитараца Тамаре Мисирлић и Марка Николића, породица Славковић доживела је животни преокрет. Успели смо да им помогнемо и добили су нови дом, као и све што им је потребно за живот. У претходних неколико седмица добили су нову одећу, обућу, технику, храну и кућа је сређена до непрепознатљивости.

Данијел, најмлађи члан породице и ученик седмог разреда, раније је у школу ишао у опанцима, суочавајући се са дугим пешачењем по киши и снегу. Сада има нову собу са свим потребним стварима: од кревета и радног стола до књига и свезака. Његова жеља за новим патикама и ципелама коначно је остварена.

Игор, најстарији син спавао је у соби са распадајућим подом и голим зидовима. Сада има потпуно сређену собу са новим прозорима, креветом, полицом, телевизором и радним столом.

Средњи син, Никола, није могао да сакрије своје емоције, а на питање да ли је срећан, одговорио је како сада има све што му је потребно и да његова срећа не може да се измери!

Кућа породице Славковић је сада у потпуности реновирана: фасада је обновљена, урађен нови кров, а као декорацију новог дома су добили шарено цвеће.
Купатило је у потпуности ново са свим неопходним елементима, док је нова кухиња место где ће мајка Стојанка спремати укусне оброке својим најмилијима.

 

Породица Славковић сада има светлију будућност!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *