Novosti
Милица блиста у црвеној хаљини, срећи Илића из Јагњила нема краја: Испуњене им жеље, добили кућу из снова

Милица блиста у црвеној хаљини, срећи Илића из Јагњила нема краја: Испуњене им жеље, добили кућу из снова

Мучне фотографије породице Илић из Јагњила код Владичиног Хана никога нису могле да оставе равнодушним. Мајка, отац, ћерка Милица (13) и болесни син Марко (14), немаштина, сивило, чињеница да девојчица не иде редовно у школу јер нема како, живот у једној собици, без купатила… Све то се сада променило захваљујући хуманитарки Тамари Мисирлић, каратисткињи из Врања, чијом заслугом је кућа Илића сређена и окречена, набављени нови комади намештаја. Пронађена им је и кућа ближе школи, па Милица неће имати проблема са изостанцима.

Kако је рекла за Телеграф.рс, још треба да стигну шпорети и колица за Марка, који болује од церебралне парализе и епилепсије, а локална самоуправа је потврдила да ће ускоро кренути с радовима на кући ближе школи.

– Они никако не желе да иду одатле, кажу да су ту навикли, то је место где су године провели, ту чувају стоку и онда смо направили компромис да моја фондација среди те просторије, а локална самоуправа заврши ту другу кућу, па ће Милица са оцем бити тамо кад иде у школу, а за викенд ће се враћати горе – рекла нам је Тамара.

Према Тамариним речима, Илићи су сада много срећни. Милица има своју собу, окречену у розе, са јастуком са мотивима „Залеђеног краљевства“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *