Пројекти
Марко студирао, био здрав младић, сад не може ни воду да узме сам

Марко студирао, био здрав младић, сад не може ни воду да узме сам

После интервенције због камена у бубрегу, Марко Станковић, добио је параплегију због које му је потребна стопроцентна помоћ друге особе.

Опако се и сурово судбина поиграла са младићем Марком Станковићем, који има параплегију, тог кобног 29. марта 2018. године, када му се живот потпуно променио. Од када више, како говори његова мајка, није онај исти. Од када му је дијагностикована параплегија.

Све до тог дана био је потпуно здрав, студирао, завршавао факултет, имао снове и жеље којима је стремио, чијем се остварењу надао. А онда је осетио несносне болове у бубрегу, због чега је морао да се оперише. Сем тога, како његова мајка Горица Станковић наводи, никаквих других здравствених проблема није имао.

  • Био је здраво дете, студирао је, завршио факултет. Постао дипломирани инжењер менаџмента. Желели смо све најбоље за њега и он је сам видео где живимо – дрхтавим гласом прича Горица.

Ипак, одмах после интервенције, почеле су да јављају компликације због којих је Марко једва преживео.

  • Тог 29. марта 2018. се све променило… Тог кобног дана… Имао је клиничку смрт… Оживљавали су га пола сата, тако су нам рекли лекари са ВМА, где је оперисан. После тога је био два месеца у шок соби, био је то велики хаос. После тога је пребачен на рехабилитацију, где се опорављао целе две године – прича мајка плачући.

Како каже, од тада не може да функционише сам, више није оно што је некада био

  • Био је потпуно непокретан та два месеца, одмах после интервенције. Није могао да прича, био је без кисеоника у мозгу. Био је као биљка – каже Горица.

Марко је уз помоћ добрих људи био на лечењу у Турској, али њему је и даље помоћ прекопотребна, осим неопходних средстава за лечење, Марко живи у недостојним условима, нема купатило а ни пут до куће.

Рачун за помоћ:
250-3100074011500-75
Прималац: Станковић Горица (Маркова мајка)
Сврха уплате: Помоћ

Текст: Телеграф.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *